Ervaar de rust
in Nationaal Park Weerribben-Wieden
Ervaar de rust
in Nationaal Park Weerribben-Wieden
Ervaar de rust
in Nationaal Park Weerribben-Wieden

Watersporten in Overijssel

Bij watersport denk je wellicht aan zeilen of kitesurfen, maar wij laten je graag een hele andere kant van watersport zien. Stap in een roeiboot, sloep of kano en ontdek de prachtige natuur vanaf het water. Na de vaartocht kun je plaatsnemen op de loungebank op het terras van je vakantiehuisje om nog even na te genieten van de schoonheid van Overijssel. Ga ook watersporten tijdens je vakantie bij Wellness Vakantiehuisje!

Kanoën rondom Giethoorn en Belt-Schutsloot

Wellness VakantiehuisjeVanuit Giethoorn en Belt-Schutsloot zijn er diverse kanoroutes uitgezet waarbij je aan de hand van de bewegwijzering zelf de route kunt kanoën. De routes zijn ongeveer 10 kilometer lang en zeer afwisselend. Je start in de gezellige dorpjes waar je door de grachten kunt varen langs de terrasjes en oude boerderijen. Vervolgens ontdek je de natuurrijke omgeving met rietvelden en moerasbossen. Ben je nog geen ervaren kanoër, zoek dan op het meer de hoge wal op en zorg dat je uit de wind blijft.

Routes voor ervaren en onervaren roeiers

Ervaren roeiers hebben diverse routes uitgestippeld in de directe omgeving van Wellness Vakantiehuisje. Zo zijn er routes van ongeveer 30 kilometer die leiden door de Weerribben en de Wieden. De routes zijn uiteraard ook te combineren of uit te breiden afhankelijk van je ervaring. Wil je alvast een route uitstippelen? Bezoek dan de website van Gastroeien in Weerribben-Wieden.

Varen

Varen door National Park Weerribben-Wieden

Je kunt uiteraard een boot huren en zelf de omgeving verkennen. Maar minstens zo leuk zijn de vaartochten van Natuurmonumenten waarbij de boswachter vertelt over het drijvende land en de cultuurhistorie van de natuur. Zo heb je alle tijd om de stilte en de schoonheid van de natuur te ervaren. Hou je camera bij de hand want er komen vele mooie Kodak momenten voorbij! Een vaartocht kun je boeken bij bezoekerscentrum de Wieden in Sint Jansklooster.

Meer informatie

Wil je meer weten over de mogelijkheden, of direct een vakantiehuisje reserveren? Neem dan contact met ons op of boek direct online je vakantie.

Daarom kies je voor Wellness Vakantiehuisje

msg

Sauna en jacuzzi

Je eigen sauna en jacuzzi in de tuin

msg

Groene omgeving

Gelegen in Nationaal Park Weerribben-Wieden

msg

Ultieme rust

Ervaar optimale privacy tijdens je verblijf

footer_map