Ervaar de rust
in Nationaal Park Weerribben-Wieden
Ervaar de rust
in Nationaal Park Weerribben-Wieden
Ervaar de rust
in Nationaal Park Weerribben-Wieden

Vakantiehuisje nabij Giethoorn

Wellness Vakantiehuisje ligt op slechts 8 kilometer afstand van het bruisende dorp Giethoorn. De weg naar Giethoorn toe is werkelijk prachtig. Je rijdt namelijk over de weg die de meren Belterwijde en Beulakerwijde van elkaar scheiden. Onze tip: parkeer heel even je auto of fiets om van het uitzicht te genieten om vervolgens je weg te vervolgen naar Giethoorn.

Wandelen in en om Giethoorn

Ontdek GiethoornIn Giethoorn en de directe omgeving liggen maar liefst 60 wandelroutes die leiden langs de mooiste plekjes. Voor de echte wandelliefhebber is er een omgevingspad, een regiopad van maar liefst 150 kilometer. Bij de VVV in Giethoorn zijn diverse wandel- en fietsroutes verkrijgbaar en kun je een excursie met een gids reserveren.

Varen door Giethoorn

Op diverse plekken in Giethoorn kun je een bootje huren. Zo worden er punters, sloepen, fluisterboten, kano’s en motorbootjes aangeboden. Het leuke is dat je zelf een bootje kunt besturen omdat je geen vaarbewijs nodig hebt. Uiteraard worden er ook excursies aangeboden zodat je met een gids kunt rondvaren en je alle tijd hebt om de omgeving te bewonderen. Hou je camera bij de hand, want er is ontzettend veel te zien!

Ontdek de historie van Giethoorn

Wil je meer weten over het ontstaan van het dorp en de cultuur ontdekken? Bezoek dan een museum in Giethoorn. Zo is er een museumboerderij in een echte bultrug boerderij met een expositie over 100 jaar wonen en werken in Giethoorn. Op de scheepswerf en punterwerf worden nog echte punters en platbodems gemaakt en vertellen ze graag meer over deze Gieterse boten. In Giethoorn liggen maar liefst 63 rijksmonumenten, wellicht dat één dagje Giethoorn dus niet voldoende is om alles te ontdekken.

Culinair genieten aan het water

Giethoorn staat bekend om haar typerende hoge bruggetjes over de smalle grachten, maar ook om de gezellige terrasjes langs het water. Neem even plaats op een terrasje om te genieten van een hapje en een drankje terwijl de plezierbootjes voorbij varen. Of je nu de voorkeur geeft aan een snelle hap in de snackbar, een maaltijd in een sfeervolle bistro, of uitgebreid wil tafelen in een luxe restaurant, Giethoorn biedt het allemaal.

Meer informatie

Wil je meer weten over de mogelijkheden, of direct een vakantiehuisje reserveren? Neem dan contact met ons op of boek direct online je vakantie.

Daarom kies je voor Wellness Vakantiehuisje

msg

Sauna en jacuzzi

Je eigen sauna en jacuzzi in de tuin

msg

Groene omgeving

Gelegen in Nationaal Park Weerribben-Wieden

msg

Ultieme rust

Ervaar optimale privacy tijdens je verblijf

footer_map