Ervaar de rust
in Nationaal Park Weerribben-Wieden
Ervaar de rust
in Nationaal Park Weerribben-Wieden
Ervaar de rust
in Nationaal Park Weerribben-Wieden

Huur een huisje in de natuur

In een vakantiehuisje in de natuur kom je helemaal tot rust. Het vrolijke getjilp van de vogels, het geruis van de bomen en de stilte maken dat je tijdens een vakantie bij Wellness Vakantiehuisje helemaal tot rust kunt komen. De vakantiehuisjes liggen in het mooiste natuurgebied van Overijssel met prachtige waterpartijen, moerasbossen en rietlanden. We vertellen je graag wat meer over de schoonheid van Overijssel.

Het ontstaan van Nationaal Park Weerribben-Wieden

eropuit in overijsselNationaal Park Weerribben-Wieden is het grootste laagveenmoerasgebied van Noordwest Europa en daardoor tevens het bekendste natuurgebied in Overijssel. Door het werk van de turfstekers en rietsnijders ontstond een prachtig landschap vol meren, vaarten, rietlanden en moerasbossen.

De flora en fauna in het gebied is zeer divers en het water is zelfs zó zuiver dat de otter maar al te graag vertoeft in deze omgeving. Het Nationaal Park behoort dan ook tot één van de 74 belangrijkste natuurgebieden in Europa en is absoluut een bezoek waard!

Op pad met de boswachter

Op vakantie in overijsselEr worden diverse excursies aangeboden waarbij je samen met de boswachter op pad gaat om de natuur te ontdekken. De gids vertelt graag meer over het ontstaan van de omgeving en welke bijzondere planten en dieren er allemaal te spotten zijn. Ook vertrekken er in het seizoen dagelijks boten vanuit het bezoekerscentrum De Wieden in Sint Jansklooster die varen langs de mooiste plekken in het Nationaal Park.

Tip van Wellness Vakantiehuisje: met de EcoWaterLiner combineer je een fiets-, wandel- en vaartocht door het Nationaal Park

Er is meer…

Overijssel telt maar liefst 8 verschillende soorten landschappen. Van beboste stuwwallen tot vlakke polders, van moerasgebied tot akkerland. Alle verschillende landschappen hebben hun eigen charmes. Zorg voor een opgeladen accu voor je fiets of stevige wandelschoenen, want er valt veel te ontdekken in Overijssel!

Meer informatie

Wil je meer weten over de mogelijkheden, of direct een vakantiehuisje reserveren? Neem dan contact met ons op of boek direct online je vakantie.

msg

Sauna en jacuzzi

Je eigen sauna en jacuzzi in de tuin

msg

Groene omgeving

Gelegen in Nationaal Park Weerribben-Wieden

msg

Ultieme rust

Ervaar optimale privacy tijdens je verblijf

footer_map