Ervaar de rust
in Nationaal Park Weerribben-Wieden
Ervaar de rust
in Nationaal Park Weerribben-Wieden
Ervaar de rust
in Nationaal Park Weerribben-Wieden

Eropuit in Overijssel tijdens je verblijf bij Wellness Vakantiehuisje

Overijssel heeft ontzettend veel te bieden. Of je nu de natuur wilt ontdekken, een terrasje wil pakken of wil kanoën, het is allemaal mogelijk. Overijssel kent maar liefst 2 Nationale Parken, Weerribben-Wieden en de Sallandse Heuvelrug, elk met een unieke historie en karakter. Wij geven je een groot aantal tips voor de leukste dagjes uit in de directe omgeving van Wellness Vakantiehuisje.

Wanneer je naar Wellness Vakantiehuisje rijdt, zal je hem ongetwijfeld al van verre zien liggen: de watertoren van Sint Jansklooster. Deze toren dient nog als uitkijktoren en is te bezichtigen, net als de Monnikenmolen. Wanneer je gaat wandelen of fietsen is het zeker aan te bevelen om zelfs een tussenstop te maken bij deze monumenten om ze van dichtbij te bekijken.

postimg_1
Giethoorn

Het Hollands Venetië

Het waterstreekdorp Giethoorn staat bekend om het water en smalle bruggetjes. Een uniek dorpje waar je gezellig een terrasje kunt pakken, maar waar je ook met een fluisterboot kunt varen door de natuur. Blijf je liever aan de kant? Pak dan de fiets of trek je wandelschoenen aan en ontdek de prachtige omgeving.

Bekijk onze tips

postimg_2
Natuur

Een bijzonder landschap

Wij raken er maar niet over uitgepraat: de natuur in Nationaal Park Weerribben-Wieden. Het is zó mooi, dat zou je eigenlijk zelf moeten ontdekken. We vertellen je graag meer over de historie en de mogelijkheden om te wandelen, fietsen of varen door de natuur.

Bekijk onze tips

postimg_3
Actief eropuit

Wil je wandelen, fietsen of varen?

Wij hebben de meeste wandel- en fietstochten al uitvoerig getest en goedgekeurd; het is hier geweldig! Uiteraard geven we je graag een paar tips waar je de mooiste plekjes kunt vinden. Ook leuk: met de EcoWaterLiner combineer je een fiets-, wandel- en vaartocht door het Nationaal Park.

Bekijk onze tips

postimg_4
Watersport

Actief eropuit op het water

Genoeg gewandeld, het is tijd om te gaan varen! Stap in een kano, roeiboot, sloep of fluiterboot en ontdek de geweldige natuur. Het water in Nationaal Park Weerribben-Wieden is zo zuiver, dat er diverse otters leven. Dus als je heel stil bent, kun je misschien wel een otter spotten. Vergeet vooral je camera niet mee te nemen!

Bekijk onze tips

footer_map